Промислові твердопаливні котли

09.03.2021 16:53
Промислові твердопаливні котли

Призначенням даної групи обладнання є опалення виробничих цехів і цілих підприємств, навчальних закладів, установ та інших великих об'єктів. Промислові твердопаливні котли марки Котеко характеризує високий рівень потужності (в широких межах від 80 до 500 кВт) і великий модельний ряд, в якому потрібну модель для своїх умов експлуатації зможе підібрати будь-який потенційний користувач. 
Слідом за власниками приватних будинків переваги використання агрегатів на твердому паливі усвідомили і у виробничій сфері. З цієї причини можна стверджувати, промисловий твердопаливний котел, застосовуваний для опалення підприємства – це можливість істотно знизити витратну статтю бюджету, отримуючи більш дешеву теплову енергію. Так необхідну для того, щоб швидко і ефективно обігріти робочі приміщення. 

Промислові твердопаливні котли. Їх різновиди.

Моделі, складові цю групу опалювальних агрегатів, як правило, є універсальним обладнанням, пристосованим до використання всіх основних відомих на сьогоднішній день різновидів палива. За типом його подачі в камеру згоряння розрізняють промислові котли твердопаливні:
- З ручною подачею;
- З автоматичною подачею.
У першому випадку це котли тривалого горіння, що працюють на всіх видах деревного палива (дрова всіх порід і брикети), а також вугілля різних фракцій і рівня зольності. 
У цю ж групу моделей входять, в тому числі, і піролізні котли, для яких характерна підвищена температура в камері згоряння (понад 1000ºc). А також тривалі цикли переробки одного завантаження топки (при рівних обсягах завантажувальної камери тривалість згоряння в таких котлах в 1,5 – 2 рази довше, ніж у їх аналогів з іншими типами горіння), високий рівень екологічності і підвищений ККД (близько 85%). 
Котли промислові твердопаливні з автоматичною подачею в якості основного опалювального сировини використовують пелети або дрібнофракційне вугілля. В якості резервного палива можна використовувати ті ж дрова або брикети (в цьому випадку власник змушений буде подавати паливо вручну). 
Ці агрегати в базовій комплектації оснащені місткими накопичувачами для палива бункерного типу зі шнекової його подачею. Бункери укомплектовані засобами захисту від випадкового загоряння палива за межами топки і захистом від заклинювання шнекового механізму. Можливе виготовлення бункерів під індивідуальне замовлення. 
Всі моделі, незалежно від типу подачі сировини, в своїх конструкціях мають ефективні блоки електронного управління, потужні вентилятори наддуву і спрощену схему очищення від продуктів згоряння. Що робить їх експлуатацію простою і безпечною. 

Котел твердопаливний великої потужності, додаткові можливості

Підвищена потужність і здатність забезпечувати теплом розгалужені опалювальні системи дозволяють використовувати такі котли в якості джерела гарячого водопостачання.
Промислові твердопаливні водогрійні котли, підібрані з деяким запасом по потужності можуть ефективно нагрівати бойлери непрямого нагріву, встановлені в межах опалювального контуру. Бойлери такого типу вигідно відрізняються від інших модифікацій водонагрівачів містким резервуаром, рівномірним нагріванням всієї кількості води і можливістю її розбору з різних точок. 
Крім цього твердопаливними котлами такого типу оснащуються блочно-модульні котельні. Ці споруди являють собою готові до експлуатації опалювальні вузли, забезпечені всім комплексом обладнання, необхідного для обігріву великих об'єктів виробничо-господарських об'єктів площею від 1000 м2. У них котел твердопаливний великої потужності - це головний елемент оснащення, для обслуговування якого можуть застосовуватися різні контрольно-вимірювальні пристосування, засоби механізованої подачі палива та інші пристосування.